HOVIG I NORD       10.09 - 01-10

Fotoutstilling


      Bilde: Alfheim svømmehall, Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes Sørensen
 
Utstillingen ”Hovig i nord” viser fotografene Bent Raanes Sørensen og Sarah Cameron Sørensens fortolkning av den anerkjente arkitekten Jan Inge Hovigs fellesskapsbygg i Nord-Norge.

Med et originalt Hasseblad-kamera fra Hovigs samtid har fotografene fanget arkitekturen i vinterlandskap fra de minste detaljer, opp til konstruksjonenes massive helhet og omgivelser. Resultatene er 18 fotografiske tolkninger av en av Norges mest anerkjente modernistiske arkitekter.


EN ARKITEKT I NORD


Arkitekten Jan Inge Hovig (1920 – 1977) fikk en sentral rolle i Nord-Norge under etterkrigstidens gjenoppbygging. I tillegg til private eneboliger har Hovig stått bak oppføringen av et stort antall monumentale fellesskapsbygg i landsdelen, spesielt i Harstad, Narvik og Tromsø. Hovig er best kjent som arkitekten bak Tromdalen kirke, ”Ishavskatedralen” (1965), et viktig signalbygg for både for Tromsø og landet for øvrig. Andre viktige bygninger i landsdelen er bl.a. Alfheim svømmehall, Tromsø (1965), Harstad Kirke (1958) og Idrettens hus, Narvik (1968). Sistnevnte har vært under oppussing i lengre tid og har dermed ikke latt seg fotografere. Hovig var en innovativ arkitekt og har med sin modernistiske arkitektur satt spor i landsdelen med rene linjer, autentisk materialbruk og tilsynelatende ukompliserte konstruksjoner.

Bent Raanes Sørensen og Sarah Cameron Sørensen

Aktiviteter

Levert av WebSite AS