Mangfoldig festivalkunstner

Publisert: 01.03.2012

Tekst: Inger Emilie Solheim Foto: Kenneth Hætta

Foto: Kenneth Hætta

Hilde Skancke Pedersen er festivalkunstner under Borealis vinterfestival og stiller ut i Alta for første gang.

Det skal mye til for å gå glipp av denne dama under årets vinterarrangement. Hovedvekten ligger på separatutstilling i Alta Kunstforening og utsmykking av Atriet i Kunnskapsparken. Og som om ikke det var nok arrangerer hun kunstvandring, performance og malekurs for barn. Som festivalkunstner har hun både Festspillene i Nord-Norge og Mørketidsfestivalen i Hammerfest på merittlisten.

- Jeg liker å virke i mitt område og syns det er kjempefint å få stille ut i Finnmark, sier kunstneren som allerede har dratt lokalmiljøet inn i flere av sine prosjekter. Jeg samarbeider både med Aksis AS, medielinja på videregående og Alta Motettkor, sier hun.

Pedersen lar de mye brukte vintertemaene som nordlys, is og snø ligge. Utstillingen i kunstforeninga er en helhetlig collage av både bilder og ting.

Kunstneren er opptatt av måten objektene hun kommer over kommuniserer med oss. Andre menneskers praktiske grep kan ha stor kunstnerisk verdi.

-Et godt eksempel på ting med kunstnerisk verdi er menneskelignende figurer som er satt opp langs veien for å holde reinen unna. Reinskremsler, som jeg kaller dem, kan være sterke installasjoner.

Levert av WebSite AS