Expedition of printmakers: Nye trykk

Tekst: Inger Emilie Solheim Bilde: Hanne Grete Einarsen, Æ og kofta mi, monotypi, 40x41
Sist oppdatert: 09.05.2012

HanneNordnorsk landskap sett på nye og uventede måter og mix av sarte og fargesterke uttrykk kan oppleves på kunstfronten til helga

Høsten 2010 dro 7 nordnorske og 7 polske kunstnere på ekspedisjon i nordnorsk natur og til Krakow og omegn. Resultatet ble til utstillinga Expedition of Printmakers: Nye Trykk. Utgangspunktet har blant annet vært i den tradisjonelle kunstnerreisen med hurtigruta.
 
Visjonen bak utstillingen har vært å løfte opp tradisjonell grafikk og gå motstrøms i forhold til den teknologiske tidsalderen, sier initiativtaker og billedkunstner Elisabeth Alsos Strand. Dette er teknikker som i forhold til data er veldig trege ved at man arbeider mye med hendene med materiale som tre, stein og lino. Jeg opplever at datagrafikk kanskje ikke er så nytt og spennende lenger og at tradisjonell grafikk fortsatt er veldig interessant innenfor kunstfeltet. I det siste har det dukket opp flere slike utstillinger med hovedvekt på grafikk.

De norske kunstnerne har jobbet sammen med de polske på kunstakademiet Jan Matejko i Krakow. Dette har de fått til gjennom et utvekslingsprogram som de har fått støtte til. 
I Krakow blir de tradisjonelle grafiske teknikkene vektlagt, og de profesjonelle verkstedene er med på å stimulere et tradisjonsrikt men også nyskapende miljø.
 
-Møtet mellom polske grafikere og norske kunstnere var spennende, først og fremst fordi grafikk har en annen status i Polen enn her hjemme, sier Hanne Grete Einarsen, billedkunstner. Jeg fikk ”en ny start” i forhold til grafikk og startet trykkeprosessen da jeg kom hjem til Snefjord. I dag arbeider jeg stadig med mine monotypier som hele veien får nye uttrykk og nye farger. Det er nye historier som skal fortelles og til disse må jeg velge ulike typer trykkfarge og symboler.
 
Vi håper å kunne gi både barn og voksne positive kunstopplevelser med denne utstillingen som skal stå relativt kort opplyser Alta kunstforening.

Aktiviteter

Levert av WebSite AS