Grete Prytz Kittelsen 19.november - 27.november

Emaljearbeider

Mange kjenner denne designeren, gullsmeden og emaljekunstneren gjennom hennes fargerike fat, boller og kasseroller. Disse «Mix and match»-servisene fant veien til tusenvis av hjem og er i dag designikoner og ettertraktede samlerobjekter.

Grete Prytz Kittelsen (1917 - 2010) regnes blant Nordens fremste formgivere. Hun har vært banebryter i norsk brukskunst- og designhistorie fra Scandinavian design-perioden 1945–65 og til i dag. Kittelsen var en mangfoldig designer og har skapt vakre smykker og sølvgjenstander for familiefirmaet J. Tostrup, og iøyenfallende brukskunst i emaljert stål og jern for emaljeverket Cathrineholm ved Halden. Blant hennes største meritter var helt nye emaljefarger og en revolusjonerende teknikk der hun tegnet og freste i metallet – noe som ga unike mønstre og farger.

Vandreutstillingen omfatter over hundre av hennes fargerike og vakre bruksgjenstander i stål, jern og emalje for dette firmaet. Gjenstandene presenteres i sammenleggbare glassmontre. Veggtekster og store bilder av kunstneren følger også med.

Vi inviterer til vernissage lørdag 19.november kl.1800.

Aktiviteter

Levert av WebSite AS